Έκθεση Βιβλίου με θέμα «ΓΝΩΣΗ ΚΕΡΎΝΕΙΑΣ – Συμβολή στην προβολή του Ιστορικού Παρελθόντος της Κερύνειας».

Ο Λαογραφικός Όμιλος Κερύνειας, σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάφου και το Πανεπιστήμιο Πάφου Νεάπολις, οργάνωσαν στις 10 Νοεμβρίου 2017, εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου και των εκδόσεων του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις και περιελάμβανε:

  • σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια για την Κερύνεια
  • χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάφου, κ. Ανδρέα Δημητριάδη, τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις, κ. Μιχαλάκη Λεπτό και την Πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου
    κα. Ελένη Καλαβά Καδή
  • εμπεριστατωμένη ομιλία για την ιστορία και το εκδοτικό έργο του Λαογραφικού, από τη φιλόλογο/ερευνήτρια κα. Θεοφανώ Χιωτέλη Κυπρή, και
  • έκθεση με περισσότερες από εξήντα εκδόσεις βιβλίων του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας και του Εκδοτικού Οίκου Χρυσοπολίτισσα.

Ο κερυνειώτης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις,  κ. Μιχαλάκης Λεπτός,  ο οποίος τέλεσε και τα εγκαίνια της έκθεσης, έκανε ειδική αναφορά στη σημασία της εκδήλωσης εν όψει και της λειτουργίας στο Πανεπιστήμιο, Έδρας Κερύνειας και εξήρε το ρόλο και τη δράση του Λαογραφικού, εξαγγέλοντας δωρεά ύψους €5,000 για ενίσχυση του ταμείου του Ομίλου.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Κερύνειας  πρόσφερε μια πλήρη σειρά όλων των εκδόσεων του, στή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου Νεάπολις καθώς και στο Φυσιολατρικό Όμιλο Πάφου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νεοφύτου, καθηγητές του Πανεπιστημίου, μέλη του Φυσιολατρικού Ομίλου, Κερυνειώτες που διαμένουν στην Πάφο και Κερυνειώτες που μετέβησαν από τη Λευκωσία, ειδικά για την εκδήλωση.

Ανακοίνωση

Στις 13.02.2017, όπως καθε χρόνο ο Δήμος Κερύνειας όργάνωσε εκδήλωση η οποία φέτως ήταν αφιερωμένη στο σύνολο των εκδόσεων του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας. 

Στην εκδήλωση ο Λαογραφικός Όμιλος παρουσίασε δύο νέες εκδόσεις του,το βιβλίο ο Γιώργος Σ. Καραγιάννης- ο Ευπατρίδης που επιμελήθηκε η Ρήνα Κατσελλή και το παρουσίασε ο Ερευνητής του Κέντρου Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου Κωστής Κοκκινόφτας και το παιδικό βιβλίο,Η Φώκια γυρίζει Σπίτι της και άλλες ιστοριούλες της Καίτης Φράγκου Αναστασιάδου που παρουσίασε η Δώρα Κατσελλή.

Οι δυο τελευταίες εκδόσεις του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας.

Ημέρα των Γραμμάτων Δευτέρα – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στις εκδόσεις του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας – 13 Φεβρουαρίου 2017 – Ώρα: 7.00 μ.μ.

Σε προσεχή εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων 2017 θα παρουσιασθούν δυο νέες εκδόσεις του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας, το βιβλίο της Καίτης Φράγκου Αναστασιάδου, Η φώκια γυρίζει σπίτι της και άλλες ιστοριούλες και το βιβλίο Γεώργιος Σ. Καραγιάννης, που επιμελείται η Ρήνα Κατσελλή.